Cele mai bune sobe pe lemne pentru o încălzire rapidă a camerei

În România, focul în sobă rămâne cel mai eficient din punct de vedere financiar, investiția este relativ mică, sobele de teracotă există cel puțin în casele construite de ceva vreme. Deși în anumite zone oamenii se plâng de faptul că meșterii sobari au dispărut, alternativa a apărut sub forma unor sobe pe lemne bune, moderne, mult mai compacte și mai eficiente energetic. Deși în articolul acesta aș vrea să aduc în fața voastră câteva sobe pe lemne bune pentru încălzirea rapidă a camerei în special a bucătăriilor sau a băilor, dacă te uiți după o sobă pe lemne bună, cu un preț mediu și faci comparație cu o sobă de teracotă clasică, cel puțin la preț cred că este mai avantajos să achiziționezi o sobă modernă decât să cauți un meșter sobar bun, să cumperi soba cu tot ce înseamnă aceasta începând de la cărămida de sobă, plăcile de teracotă, șamota, mortarul refractar că se zice că ar fi mai indicat decât lutul. Și pentru anumite camere o sobă mică cumpărată de-a gata e mai bună decât o sobă de teracotă clasică.

Vezi cel mai bun preț

Una dintre cele mai bune sobe pe lemne atât prin prisma raportului calitate-preț dar și estetic este soba MBS Corner cu o putere de 10 kw.

Este o sobă destinată amplasării în colțul încăperii pentru a optimiza la maxim spațiul. Dimensiunile sobei pe lemne MBS Corner sunt:

 lungime de 64 cm,

înalțime de 91,5 cm,

adâncime de 57,5 cm,

Soba se montează standard pe podea și cântărește aproximativ 70 kg. Soba MBS Corner are puterea nominala de 10 kW și poate acoperi un perimetru larg de incalzire cu un randament de 81%. Pentru eficientizarea procesului de încălzire și scăderea consumului de lemn, este recomandată achiziționarea unui burlan recuperator de căldură. În condițiile în care dimensiunea burlanului de evacuare de ø120, la achiziționarea recuperatorului de căldură și a coturilor, aveți grijă la dimensiunile acestora.

Desigur, poți găsi soba pe lemne MBS Corner și în alte magazine dar la alte prețuri :))

În condițiile în care meșterii sobari sunt tot mai rari o alternativă la soba de teracotă pe lemne clasică, mai ales când vine vorba de camere de dimensiuni mici, cum ar fi  bucătăria,  este dată tot de magazinele de profil prin sobele moderne cu plită pentru gătit, sobe ce reușesc să încălzească o cameră mult mai rapid decât soba clasică cu un consum redus de lemne oferind totodată posibilitatea de a găti mâncăruri gustoase direct pe plită sau în cuptorul sobei.

Și aici oferta este destul de generoasă, soba pentru gatit Evotools Andra 679734 fiind de departe cea mai bună alegere. Soba este șamotată, are dimensiunile cuptorului de 390 x 200 x 400 mm iar dimensiunea totală a sobei este de 780 x 730 x 420 mm. Plita din fontă prevăzută cu 3 ochiuri pentru găti este versatilă, se poate monta și pe stânga și pe dreapta pentru a facilita înstalarea în orice tip de încăpere.

Vezi cel mai bun preț sobă gătit Evotools A

Desigur, exită o gamă variată de modele de sobe cu puteri diferite însă, așa cum am spus, am încercat să găsesc cea mai bună sobă pe lemne. Cele două sobe alese pentru articolul de azi au avantajul că reușesc să încălzească rapid încăperea, au un design atrăgător și nici nu costă o avere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: