Cel mai bun aparat de spalat cu presiune pentru acasa

 

Promotia zilei, aparat spalat cu presiune,Bosch AQT 33-11Acesta este un articol dedicat aparatelor de spalat cu presiune. Daca ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de un aparat de spalat cu presiune, cu siguranta ti-ai pus si intrebarea: Care este cel mai bun aparat de spalat cu presiune? M-am intrebat si eu, iar in urma acestei intrebari, am pornit si am caut raspusuri. Am cautat in special, sa aflu care este cel mai bun aparat de spalat cu presiune pentru uz casnic, aparatele profesionale le las pentru un articol viitor.

Karcher K 2 Compact este unul dintre cele mai populare aparate de spalat cu presiune.

Un aparat de spalat cu presiune bun trebuie sa se incadreze in urmatoarele specificatii tehnice:

Presiune jetului-Compromisul ideal pentru utilizare casnica se pare ca este undeva in jurul valorii de 110-120 Bar. In curte, folosind un aparat de curatat cu presiune, suntem tentati sa curatam mai multe tipuri de suprafete. Daca o presiune mai mare nu afecteaza prea tare o terasa sau un gard din piatra, aplicarea acestei presiuni asupra unei suprafete mai sensibile poate produce stricaciuni. Din fericire, tot mai multe masini de spalat cu presiune sunt prevazute si cu functia de reglare a presiunii. Sunt destule cazuri cu vopsea exfoliata de pe masini, din cauza presiunii prea mari. Si am dat doar exemplul masinii.

Debitul de apa-un alt factor important in alegerea aparatului de curatat cu presiune este debitul de apa. Acesta o sa-l gasiti trecut in specificatiile tehnice ale fiecarui aparat. Pentru utilizare casnica, pentru un aparat de curatat cu presiune bun, ce dezvolta presiuni de 110-120 Bar, un debit de apa de 300-500 litri pe ora este mai mult decat suficient.

Puterea motorului-ca orice utilaj electric si motorul masinii de curatat cu presiune trebuie sa dezvolte suficienta putere. Cele mai populare aparate de curat cu presiune sunt dotate cu motoare de 1400W.  In functie de regimul de utilizare se poate opta si pentru un motor mai mare, dar, in general pentru acasa, 1400 W este suficient.

Daca cele mai importante criterii de care trebuie tinut cont in alegerea unei masini de spalat cu presiune sunt presiunea, debitul de apa si puterea motorului, pentru a fi multumit de achizitie, in momentul in care se face  o comparatie intre modele cu performante asemanatoare, mai sunt cateva lucruri care fac diferenta.

 • Pretul.
 • Acesoriile
 • Lungimea furtunului.
 • Brandul.
 • Perioada de garantie.
 • Posibilitatea de-a folosi detergent

In functie de cele enumerate mai sus, tinand cont si de parerile cumparatorilor, avem cateva recomandari de aparate de spalat cu presiune bune.

Aparat de spalat cu presiune Karcher K 2 Compact, 1400 W, 110 Bar, 360 l/h

Nemtii de la Karcher nu se dezmint, iar modelul  Karcher K2Compact demonstreaza de ce brandul Karcher este liderul incontestabil al aparatelor de spalat si curatat cu jet de apa. Raportat la dimensiunile aparatului K2 Compact este surprinzator de performant. Dezvolta o presiune de 110 Bar, are un debit de 360 l/h si cantareste doar 4 kg. Acest aparat are unul dintre cele mai complete kit-uri de acesorii. Raportat la performante, pretul este acceptabil si toata lumea este de acord ca este un pret corect.

Avantaje:

 • Pompa aparatului este protejata de un filtru fin ce impiedica infundarea.
 • Dotat cu mecanism integrat pentru detergenti.
 • Furtun lung de 4 metri.
 • Kit complex ce cuprinde: lance, duza rotativa, pistol de spalare si racord pentru furtun de gradina.

→Clik aici pentru pret si alte detalii.

Aparat de spalat cu presiune Bosch AQUATAK 33-11, 1300 W, 110 Bar, 330 l/h

Decker-4_fullBosch exceleaza si cand este vorba despre masini de spalat cu apa sub presiune. Modelul de aparat de spalat cu presiune Aquatak 33-11 se poate califica fara probleme la categoria de cel mai bun aparat de spalat cu presiune.  Singurul inconvenient la acest model este furtunul scurt. Are doar 3 metri, dar fiind un aparat usor, cantareste doar 3,8 kg, se poate muta foarte usor. Este poate cel mai simplu aparat de spalat cu jet din piata…pur si simplu l-ai scos din cutie si-l pui la treaba. Raportul calitate pret este unul foarte atragator.

Avantaje:

 • Sistem de detergent de inalta presiune si rapid.
 • Duza Jet-Fan fixa.
 • Lance.
 • Filtru de apa transparent.
 • Duza de inalta presiune pentru spuma.

→Clik aici pentru detalii si pret.

Aparat de spalat cu presiune Black&Decker PW1300TD

Singurele nemultumiri la adresa acestei masini de spalat cu presiune sunt legate de ceva trantiri accidentale ale pistolului, rezultatul fiind craparea acestuia. Cred ca un pic de atentie in utilizarea orcarui aparat este binevenita. In rest, lumea foarte mutumita de performantele acestui aparat de spalat. Desi motorul este de 1300 W si dezvolta o presiune de 100 Bar, aparatul de spalat cu presiune Black&Decker PW1300TD este ideal pentru gospodarie, pompa de metal cu 3 pistoane axiale garantand viata lunga.

Avantaje:

 • Sistem de oprire totala (prin eliberarea manerului pistol)
 • Presiune foarte mare de 100 Bari
 •  Supapa de siguranta automata
 • Set pentru detergent
 • Filtru de apa
 • Tija cu duza roto-power

→Clik aici pentru pret si alte detalii.

Toate modele prezentate sunt modele ce se incadreaza intr-un buget de maxim 500 lei. Fara a fi cele mai ieftine aparate de spalat cu presiune din piata,  aceste aparate se numara printre cele mai bune aparate de spalat si curatat cu presiune pentru uz casnic. 

1 thought on “Cel mai bun aparat de spalat cu presiune pentru acasa”

 1. Pingback: Pareri despre aparatul de spalat cu presiune Steinhaus PRO-HPC14 – Grota Project

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: