Cea mai buna tableta grafica pentru incepatori

cea mai buna tableta grafica pentru incepatoriCred ca mi-am descoperit o noua pasiune…Desi sunt aproape paralel cu domeniul si habar nu aveam ca exista si o tableta destinata artistilor, denumita tableta grafica, zilele trecute m-am intalnit cu niste prieteni de pe un forum apicol.

La intalnire a participat si o tipa, artista, care s-a reinventat si acum, mare parte din timp lucreaza doar pe tableta grafica.

Ca orice lucru nou, m-a fascinat domeniul si i-am pus intrebari, in primul rand legate de pret, dar si despre care ar fi cea mai buna tableta grafica pentru incepatori. Aproape uitasem, dar azi, mi-a trimis un email cu doua recomandari de tablete grafice pentru incepatori. Desi aproape uitasem, azi, la servici, printre picaturi, m-am uitat la o multime de filmulete in care niste artisti, mai mult sau mai putin priceputi, desenau pe tableta grafica.

1.Tableta grafica wacom intuos s bluetooth berry

Prima recomandare de tableta grafica pentru incepatori este atractiva atat prin pretul dar si prin parerile foarte pozitive ce se pot citi in cele peste 35 de review-uri aproape toate pozitive de pe pagina produsului. Personal aceasta este alegerea mea, m-au convins atat faptul ca este prima recomandare facuta de colega de forum cat si pretul…pentru o tableta grafica pentru incepatori, pretul este decent. Nici din punct de vedere tehnic, tableta grafica Wacom Intuos Draw Pen nu sta rau, are multe caracteristici ce se regasesc si pe alte tablete grafice mai scumpe.

Tip suprafata activa Non-Display
Interfata Bluetooth
Suprafata activa (W x D) 152 x 95 mm
Rezolutie (lpi) 2540
Greutate 250 g
Viteza de citire creion (pps) 133
Niveluri de presiune creion 4096
Cerinte sistem Microsoft Windows 7 Microsoft Windows 8 Microsoft Windows 10 Mac OS X 10.8.5

cea mai buna tableta grafica incepatori

Verifica pret

Desi nu este specificat pe site, dupa ceva cautari, am aflat ca, tableta vine cu trei rezerve(varfuri de schimb) pentru creionul grafic.

2. Tableta grafica Wacom Intuos М Bluetooth

A doua recomandare este tot de la Wacom, dar este putin mai mult de o tableta grafica destinata incepatorilor, este deja recomandata celor ce au deja putin experienta. Mi-a facut aceasta recomandare mai mult pentru a scuti niste banuti in momentul in care, dupa o vreme as vrea mai mult. Din ce am citit si pe la specificatii, clar, cea mai buna varianta pentru un incepator in desene pe tableta grafica, ramane prima recomandare. Din punct de vedere tehnic, aceasta este ceva mai buna, dar si pretul este aproape dublu.

Click pt.detalii

Dupa cum se vede si la specificatiile tehnice, cele doua recomandari, sunt tablete non dispaly, tablete ce necesita conectare la un laptop, prin bluetooth. Variantele cu suprafata activa tip dispay, sunt scumpe si nu cred ca un incepator are nevoie de asa ceva.

La orice capitol, atat pentru incepatori dar si pentru profesionisti, din ce am vazut, la nivel global, cel mai tare producator de tablete grafice, sunt japonezii de la Wacom. Daca pe segmentul tabletelor grafice destinate incepatorilor mai au ceva concurenta, la nivel profi, sunt cei mai tari. Bine, la nivelul acesta, sa dai banii pe o tableta grafica Wacom Cintiq Pro 32 Touch, inseamna ca esti meserias și aici este vorba de făcut bani și investiție….eu raman setat pe tabletele grafice ieftine, pentru incepatori…ca e de moft.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: