Cea mai bună saltea de masaj cu presopunctură și beneficiile ședințelor de presopunctură

Cel mai probabil, cineva interesat de cea mai bună saltea de presopunctură exact așa va căuta pe google. Așa am căutat și eu. În fine, pe motiv de black friday, soția și-a comandat o saltea de masaj cu presopunctură. Am privit sceptic, mă gândeam că salteaua aceasta de masaj cu presupunctură este o nouă găselniță de marketing. Chestia este că, după vreo 3-4 săptămâni de folosit pe pielea mea salteaua de masaj cu presopunctură am ajuns la concluzia că au fost cei mai bine cheltuiți bani din ultima perioadă.

Acesta este și motivul pentru care cei care caută cea mai bună saltea cu presopunctură vor găsi aici, în articolul de față, câteva dintre cele mai bune modele de saltele de presopunctură găsite prin magazinele noastre, saltele mai ok decât ce am eu….Dar na, a fost luată la modul hai să vedem ce face, că rău sigur nu. Deci, concluzia ar fi că dacă aș vrea o saltea de masaj aș alege una intre cele de mai jos.

  1. Set presopunctură, saltea și pernă de masaj Fizyo Acu Pro Black, 44x120cm – marele avantaj al acestei saltele este dimensiunea. Poți beneficia de masaj de relaxare prin presopunctură atât pe trunchi cât și pe fund și picioare.
  2. Set presopunctura cu saltea si perna, GOGOU – un set calitativ, din bumbac ce vine cu un număr de 320 discuri cu ace pe saltea și 66 pe perna cervicală.
  3. Saltea si Pernă masaj presopunctură RelaxTherapy – din bumbac și fibre de cocos, una dintre cele mai bune saltele pentru presopunctură.

Ce este presopunctura

Ei bine, așa cum îi spune și numele, presopunctura este o practică folosită în medicina tradițională chineză. În condițiile în care medicina tradițională chineză este de obicei clasificată ca o formă de medicină alternativă sau suplimentară. În condițiile în care imperiul chinez are câteva mii de ani, terapiile alternative chinezești au avut timp să evolueze și au ajuns să fie foarte apreciate și în restul lumii. Cumva, presopunctura este similară în rezultate cu acupunctura, dar spre deosebire de acupunctură, covorașele de presopunctură nu au ace care să perforează pielea. În cazul presopuncturii există aceste discuri cu mulți țepi din plastic care implică o presiune constantă asupra unor puncte energetice.

Nu intru în detalii, nu sunt expert în energii și tehnici tradiționale chinezești însă, din ce informații despre covorașele acestea de presopunctură, ideea ar fi că la fel ca în acupunctură, presopunctura implică aplicarea unei presiuni asupra unor zone specifice ale corpului care sunt situate în apropierea meridianelor sau liniilor energetice pentru a debloca fluxul de chi (Qi)…. cum ziceam, treabă coplexă. Concret, diferența este că poți obține aceste beneficii acasă, întins pe salteluța ta de presopunctură. Ca o curiozitate, se pare că popularitatea covorașelor de presopunctură i se datorează unui rus, un anume  Kuznetsov stabilit prin Suedia acesta fiind și motivul pentru care, salteaua de presopunctură se mai numește și aplicatorul Kuznetsov.

Bun, acum că am lămurit un pic istoria saltelei de masaj cu presopunctură, să trecem la avantajele oferite de această tehnică de relaxare.

Beneficii folosire saltea presopunctură

În principiu, deși nu pare să existe studii care să ateste concret mari beneficii în cazul unor afecțiuni grave, se pare că cei care folosesc frecvent un covoraș cu ace pentru presupunctură spun că există rezultate palpabile. Printre cele mai des clamate beneficii par a se număra cele legate de calitatea crescută a somnului, de reducerea durerilor musculare și cumva, o îmbunătățire a stării de spirit.

Altfel, aprofundând informațiile legate de beneficiile presopuncturii s-ar regăsi o mai bună creștere a circulației sângelui, o scădere a retenției de apă, tonifierea pielii, scăderea nivelului de celulită, ceva legat de limfă și multe altele. Ideea principală rămâne…cel puțin în cazul meu, folosind aproape zilnic pentru ședințe de 5-10 minute pe salteaua de presopunctură, mi-au cam dispărut durerile cervicale și de deltoizi. Legat de somn, nu am sezizat să fie ceva că de dormit dorm bine…

Concluzia finală ar fi că dacă vrei să te relaxezi, cu o sută două de lei poți să-ți cumperi o saltea de masaj cu presopunctură foarte bună.

%d blogeri au apreciat: