Cea mai buna motocoasa raport calitate pret

Clar, daca cauti si vrei „cea mai buna motocoasa” si nu te intereseaza pretul ci calitatea, pe orice forum, parerile sunt unanime, Makita EM4350UH se califica fara probleme la titlul de cea mai buna motocoasa. Pretul pentru o astfel de motocoasa profesionala este ridicat, dar raportul calitate pret este unul pe masura.

Cateva exemple de motocoase bune din punct de vedere al raportului calitate/pret

Din punct de vedere al ofertei, în funcție de bugetul alocat achiziționării unei motocoase pe benzină, avem de unde alege, oferta este una destul de consistentă. Mai jos, câteva modele de motocoase cu un raport calitate/preț, excelent.

Cum sunt putini cei ce tind sa plateasca pretul pentru o motocoasa profesionala, in piata se gasesc si motocoase ceva mai ieftine, motocoase incadrate la clasa semi-profesional sau hobby.  Performantele acestora nu se ridica la nivelul oferit de motocoasele profesionale dar, cu putina atentie, se poate alege o motocoasa decenta care sa se incadreze in niste cerinte minime. Desi exista si motocoase cu acumulator sau trimere electrice pentru gazon, conectate la retea, cele mai populare motocoase sunt cele cu motor pe benzina. Desi exista ceva diferente de pret intre motocoasele electrice si cele pe benzina, faptul ca nu esti dependent de reteaua electrica sau un cablu-prelungitor foarte lung, califica motocoasa pe benzina drept favorita in lupta pentru cea mai buna motocoasa.

Alege cea mai buna motocoasa tinand cont de:

Tipul de vegetatie-In momentul in care vrei sa cumperi o motocoasa, pentru a fi sigur ca ai facut alegerea corecta, primul lucru de care trebuie sa tii cont este la ce o folosesti. Daca o cumperi doar pentru a cosi gazonul sau daca, pe langa gazon mai ai si zone in care pe langa tot felul de ierburi mai ai si scaieti sau alti lastari, ierburi si plante mai viguroase. In acest caz, cea mai buna motocoasa este una dotata cu un motor puternic, prevazuta pe langa capul de taiere cu fir de nylon si cu un cap cu lame sau cu disc de taiere.

Motorul motocoasei-Cele mai multe motocoase sunt cu motor in 2 timpi dar se gasesc si modele cu motor in 4 timpi. In momentul in care alegem o motocoasa buna, ne uitam si la puterea motoarelor, mai exact la cati CP dezvolta motorul respectiv si nu in ultimul rand, viteza de rotatie dezvoltata de motocoasa aleasa. Alti factori ce tin de motorul unei motocoase pe benzina sunt consumul de carburant si nivelul de zgomot.

Capul de taiere-e, la prima vedere, cand spui ca mi-am luat cea mai buna motocoasa, capul de taiere este responsabil cu aceasta impresie. De fapt, cea mai buna motocoasa aduna la un loc, ca intr-un puzzle, toate partile componente ale aparatului. Dupa cum am zis si mai sus, o motocoasa buna este dotata cu un cap de taiere interschimbabil, un cap de taiere cu fir de nylon si un altul cu lame sau disc de taiere. Fiecare astfel de cap se preteaza unui anumit tip de vegetatie. Daca capul de taiere cu nylon se preteaza pentru vegetatie moale, gen gazon si plante tinere cu tulpina subtire, capul de taiere cu lame ce insoteste o motocoasa buna este dedicat balariilor, tipul de vegetatie perena, vegetatie deasa ce amesteca o multime de tipuri de tulpini, Capul de nylon este mai precis in taiere, se poate lucra cu rezultate mai bune in jurul diverselor obstacole. In concluzie, daca vrei o motocoasa buna, cauta un model care contine in pachet ambele capete de taiere.

Brandul-sunt multe de spus despre brand, in piata se gasesc motocoase bune facute de brand-uri renumite, brand-uri care au deja notorietate ce activeaza cu succes pe mai multe segmente de produse, dar si brand-uri mai putin cunoscute ce s-au setat doar pe anumite game. Mai sus, in Exemple de motocoase pe benzina cu un raport calitate/pret bun am dat ca exemplu Motocoasa de umar UralZid Profesionala, 7.5CP, Garantie 3 Ani. La prima vedere spui despre acest produs ca este o motocoasa buna, facuta in Rusia, un brand mai putin cunoscut pe la noi. E, m-am uitat pe forumuri, am cautat detalii, ca m-a intrigat denumirea URAL, eu fiind fan al motocicletelor Ural. Nu am gasit ca ar fi fabricate in acelas loc dar, se pare ca aceasta motocoasa este foarte apreciata, chiar este este o motocoasa buna din punct de vedere al raportului calitate pret.

Garantia-cat mai mare, cat mai buna. Logica spune ca un produs bun cu o garantie ce se intinde pe mai multi ani este un produs in care fabricantul are incredere.

Pretul motocoasei-totul se rezuma la pret. In functie de necesitati, de tipul de vegetatie si suprafata de teren pe care il aveti de cosit, veti alege modelul de motocoasa. In general, daca cauti cu atentie si tii cont de puterea motorului, numarul de rotatii, capetele de taiere si parerile celor ce au cumparat deja un anumit tip de motocoasa, sansele sa faceti alegerea corecta, cresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: