Ce mai colecținează lumea

Zic celebri cercetători britanici că oamenii ăștia care colecționează diverse, „colectionari „cum sunt ei cunoscuți prin popor, sunt guvernați de o ușoară avariție. Tot ce se poate, nu-i poți contrazice pe cercetători…În fine, ieri și azi, am avut ceva discuții cu astfel de oameni. Colecționari, nu cercetători britanici…Bun, să-i iau pe rând, că nu e despre colecții ciudate găsite pe net, este vorba despre oameni normali, întâlniți de mine în piele și oase și cu ceva burtă la unul dintre ei. Să-l iau pe primul, că mi-a plăcut ce colecționează tipul.

Bun, păi nenea asta o arde pe la oareșce bancă și s-a apucat să colecționeze bani. Nu bani din ăia vechi, bani noi, aflați în circulație…bancnote de 2 dolari. Omu cică-s rari în lume și, și mai rari pe la noi. Tocmai faptul că bancnotele aste sunt rare este motivul pentru care s-a apucat să colecționeze. Cică are vreo 62 de bancnote de 2 dolari…I-am zis că mie mi-ar plăcea mai mult să am o colecție de 62 bancnote de 100 $. I-a surâs și lui ideea asta. App de ce colecționează tipul, m-am interesat de situația bancnotelor de doi dolari. Sunt puține în circulație, au avut o perioadă în care tipărirea acestor bancnote a fost sistată de guvernul SUA, sunt și ceva serii tipărite înainte de perioada asta în care s-a sistat tipărirea bancnotelor de 2 dolari, mai sunt o grămadă de colecționari pasionați de aceste bancnote și, se mai și vând la suprapreț pe diverse site-uri gen olx, ebay, etc.

Bun, l-am rezolvat pe primul colecționar, hai să-l vedem și pe cel de-al doilea. Asta, e cel cu burtă…pasionat de mașini. Nu, nu-i Țiriac, eu nu stau de vorbă cu saraki. Tipul ăsta, pasionat de mașini, lucrează în domeniul auto și colecționează machete și tot felul de replici auto. Deja e supărat că-l ceartă nevasta că nu mai are unde să le pună și el tot adună și adună. L-am întrebat dacă are și ceva valoros prin colecția lui și cică are o mașinuță din asta care valorează vreo doo mii de $. PLM, trageam o vacanță de banii aștia…

Mă gândeam că la un momendat am colecționat și eu pentru o scurtă vreme niște surprize din alea cu fotbaliști…mi-a trecut repede. Altă colecție, dacă poate fi numită așa, a fost ceva cu tot felul de magneți de frigider aduși de pe unde am fost. S-a terminat repede…i-a fărâmat fiimea cea mare și ce a mai rămas, a rezolvat cea mică. Aia e, acum că au mai crescut, tre să mă apuc din nou de colecționat magneți de frigider. Opss…înainte de asta ar trebui să mă apuc de colecționat banconote de 500 de euro că cică nici astea nu se mai tipăresc.

O poză de la ceva colecție de fiare de călcat văzută cu ocazia Nopții muzeelor de anul ăsta. Mă gândeam la ce ar fi gândit un etnic rom care colectează metalice din aste la vederea a câtorva de tone de fiare de călcat…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: