Cateva cuvinte despre niste carti educative Montessori

M-am hotărât să zic câteva cuvinte despre niște cărți educative pentru copii de la Montessori nu pentru că aș fi atins de trendul acesta educațional propăvăduit de acest curent. Am niște prieteni ce au optat pentru o gradiniță Montessori și nu-mi place, în România nu avem încă această cultura, dar unele lucruri sunt demne de luat în seamî. În fine, nu intru în detalii, nu e nici locul și nici de dispute pe teme educaționale nu am chef. Ideea cu aceste carți educative Montessori e o altă poveste și zic să vă zic si voua.

Ideea a plecat de la faptul că sunt tot mai mulți părinți care în momentul în care s-au trezit cui un copil mic, refuză să mai faca ceva, să mai plece pe undeva și dau vina pe bietul copil. Deh, oamenii sunt comozi ân general. Băi, da când v-ați dat hâca-haca, nu v-ati gândit? E, oamenii ăștia nu mai ies că nu pot sa stea linistiți la masă, trebuie sa-i dea papa lu’ala mic, se plictisește copilul în mașină și multe alte motive. La noi povestea e alta, nu am plecat nicăieri fără copii și fară cărticelele Montessori de care v-am zis. Și în mașină aveam concurs de ghicitori, pe la mese până venea comanda întindeam cartonașele…

Dincolo de faptul că ajută copilul în dezvoltarea lui, cărticelele acestea i-a ținut și încă îi mai ține ocupați în timpul călătoriei cu mașina. Bine, cineva, nu șoferul, trebuie să intre în jocul lor. Altfel, poți să-i pui copilului telefonul în brațe și să stai liniștit. Bine, nu asta e soluția…dar tot mai mulți o practică.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d