Cât mai costă o motocoasă bună pe benzină în 2020?

Chiar dacă e pandemie și lumea e blocată prin case, natura nu ne așteaptă, are cursul ei firesc. Iarba crește, bălăriile la fel. Probabil vor fi cosite pe apucate sau la anu. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, în 2020, interesul celor ce caută cea mai bună motocoasă pe benzină pare să fi scăzut. Da, sunt și câțiva factori ce pot înfluența statistica aceasta, indexarea articolelor, concurența sau chiar și faptul că anul trecut a fost mult mai ploios iar iarba a crescut mult mai repede.

Probabil că zilele acestea voi face o mică revizuire a articolelor despre motocoase, up date-uri la diverse motocoase ce nu se mai regăsesc în preferințe sau înlocuirea acestora cu alternative mai atractive. Un exemplu în această direcție ar fi ca la articolul despre ce motocoasă să cumperi cu un buget de maxim 500 de lei, ar trebui să adaug și motocoasă pe benzină Steinhaus, o motocoasă bună raportată la preț dar și la notorietatea tot mai crescută a brandului.

Vezi cele mai populare motocoase pe benzina

Apropo de titlu, cumva, am impresia că în 2020, prețul pentru o motocoasă bună a rămas cam la nivelul anului trecut. Sau dacă a crescut a fost o creștere nesemnificativă. Cel mai probabil, lipsa de mobilitate în condițiile pandemiei de covid-19 face ca prețul unei motocoase bune să fie destul de atractiv pentru cei ce se pot deplasa și pot pune la treabă o motocoasă. Cel mai probabil, când ordonanța militară ce limitează deplasarea oamenilor va lua sfârșit, prețul motocoaselor va crește puțin…vor fi mulți cei ce vr da năvală să desțelenească terenurile….Și atunci chiar vei avea nevoie de cea mai bună motocoasă pe benzină. În condițiile acestea, mă gândesc că în funcție de prețuri să fac câte o recomandare de motocoasă bună, pe care să te poți baza în lupta cu bălăriile. Cum în perioada asta de criză prețul conteză destul de mult mă voi rezuma la două categorii. Motocoase pe benzină cu prețul de maxim 500 lei și motocoase cu preț între 500 și 1000 de lei. Nu cred că e indicat să sari peste bugetele astea decât dacă te dau banii afară din casă sau dacă suprafața năpădită de bălării este extrem de mare. dar mă gândesc că dacă e a doua variantă, ar fi mai ok o motocositoare cu bară.

Motocoasă benzină bună preț maxim 500 lei

Aici am identificat trei motocoase cu motor pe benzină ce s-ar încadra perfect la bugetul acesta, motocoase cu un raport calitate-preț destul de corect. În condițiile în care părerile despre motocoasele pe benzină sunt destul de bune, cred că oricare dintre cele trei motocoase poate fi o alegere bună. Și avem așa la categoria recomandare motocoasă pe benzină bună:

Motocoasa Steinhaus PRO-TU430 motor 2 timpi, benzina, 1350 W, 1.6 CP, 42.7 cc. Potrivit părerilor despre motocoasa pe benzină Steinhaus, avem una dintre cele mai bune motocoase pe benzină dacă ne raportăm la calitate/preț. Da, nu este cea mai bună motocoasă pe benzină, exită motocoase mai puternice de la producători mult mai renumiți însă dacă urmăriți puțin istoricul brandului veți observa că avem păreri foarte bune despre această marcă. Strict pe partea tehnică, motocoasa Steinhaus are următoarele prorietăți:

– Motor: in 2 timpi, racit cu aer;
– Raport amestec benzina/ulei de motor: 40:1;
– Ulei amestec recomandat: 2TT;
– Tip arbore: inox cu caneluri din otel;
– Sistem pornire foarte usoara (demaror);
– Sistem de taiere: Cutit cu 3 dinti + Bobina cu fir nylon;

– Cutit cu 3 dinti si grosime 1.4mm;
– Bobina cu fir nylon 2.4mm / 2x2m;
– Centura/ham de sustinere;
– Bidon pentru amestec benzina-ulei;
– Surubelnita cu cheie pentru bujie;
– Cheie fixa;
– Cheie imbus (2 bucati).

>Vezi oferta Steinhaus.

Motocoasa ALPIN Profi 4.5CP cu motor în doi timpi de 4.5CP ce dezvoltă 10.000 Rpm este o altă motocoasă pe benzină bună ce se bucură de ceva aprecieri. În condițiile în care poate fi băgată la aceiași categorie de motocoase pe benzină ieftine, această motocoasă, potrivit fișei tehnice prezentate de producător prezintă câteva avantaje: Piston cromat cu până la 7 ani de funcționare, transmisie prin cardan nu prin cablu, dar și faptul că pentru acest model de motocoasă piesele de schimb și accesoriile de tăiere sunt foarte răspândite în România, găsindu-se la aproape orice atelier sau magazin de profil fiind compatibile cu mai multe modele și marci de motocoasă pe benzină.

Accesorii incluse:

-1 x Tambur cu fir Automat

-1 x Disc Vidia

-1 x Kit montaj si intretinere

-1 x Ham profi tip Rucsac cu bretele

-1 x Bidon Amestec Combustibil

-1 x Manual in limba ROMANA

→Vezi oferta Alpin

A treia motocoasă pe benzină din micul top dedicat celor mai bune motocoase pe benzină cu preț mai mic de 500 lei este motocoasa PANDORA 3*, 4CP, 10.000RPM +4 Sisteme Taiere. La fel ca și celelalte două modele de motocoase pe benzină recomandate mai sus, și motocoaza pe benzină PANDORA 3* este o alegere bună în lupta cu buruienile și lăstărișurile dense. Motocoasa are inclusiv funcția de a tăia ramuri și poate fi folosită pentru a lucra cu arbusti si arbori.

Avantaje motocoasa PANDORA :

Pe lângă prețul avantajos, motocoasa Pandora se încadrează în parametrii generali ai motocoaselor de buget mic, fiind o opțiune serioasă dacă vrem o motocoasă pe benzină bună pentru gospodărie.

 • Motorul puternic in doi timpi.
 • Piston cu o resursa de pana la 6 ani de functionare.
 • Sistemul consolidat al unui starter exclude ruperea cordonului
 • Arborele din otel consolidat de 28 mm pe 9 caneluri
 • Cutii de viteze complet cu magneti cu lagare metalice
 • Protectia impotriva supraincalzirii.
 • Cilindru din crom
 • Nivel scazut de zgomot si vibratii
 • Soft start
 • POMPA AMORSARE
 • Consum foarte scazut de combustibil datorita motorului cu cilindree de 43cc
 • Pentru acest model piesele de schimb si accesoriile de taiere sunt foarte raspandite in Romania, gasindu-se la aproape orice atelier fiind compatibile cu mai multe modele si marci de motocoasa.

 Caracteristici tehnice motocoasa Pandora 430N:

 • Putere motor(KW): 3.5
 • Putere motor (CP): 4
 • Tip motor (timpi): 2
 • Capacitate cilindrica(cc): 43
 • Lungime arbore (mm): 1500
 • Rotatii (RPM): 10.000
 • Capacitatea rezervorului: 0.75 L
 • Combustibil: Benzina
 • Manere Ergonomice: 2 segmente
 • Amestec ulei/benzina: 1/30
 • Tip arbore : otel 28mm cu 9 caneluri
 • Sitem pornire : EasyStart de ultima generatie 2019 ( pornire usoara )
 • Tip pornire : Manual (demaror)
 • Greutatea: 5-6KG

→Vezi oferta Pandora

Cea mai bună motocoasă pe benzină preț 500-1000 lei

La capitolul cea mai bună motocoasă pe benzină, și în anul 2020 pare să rămână motocoasa Makita EM2600U. Dacă ar fi să dăm crezare fișei tehnice a motocoasei Makita EM2600U, asta cam ar fi o motocoasă care ar trebui să țină o viață dacă respeți regimul de funcționare și nu o forțezi la maxim. E o motocoasă foarte apreciată.

Motocoasa Makita EM2600U pe benzina este ideala pentru intretinerea gradinii sau a curtii tale. Tehnologia Catalytic Convertor de care dispune acest model asigura o eficienta a consumului de combustibil, dar si noxe reduse. Motorul compact si silentios in 2 timpi dezvolta o putere de 1.2 CP si 0.83 kW, iar sistemele Easy Start si MPI asigura pornirea si repornirea usoara in orice conditii.
Manerul ergonomic este proiectat special pentru o utilizare confortabila, iar multifunctionalitatea acestuia este data de comenzile de operare usor de accesat. Tija metalica este dreapta, fabricata dintr-un aliaj usor.
Capul de taiere al motocoasei lucreaza pe baza functiei Tap and Go, ce implica alimentarea automata a tamburului cu fir de cosire, atunci cand capul motocoasei atinge solul si se deterioreaza firul. Mai exact, capul motocoasei este prevazut cu un buton in partea inferioara si cu o bobina dubla, pentru fiecare fir de taiere in parte.
Atunci cand produsul se afla in miscare si prin atingerea solului firul este deteriorat, functia Autocut intervine si poate realimenta automat firele, fara a fi necesara oprirea lucrului, astfel incat sa poti utiliza in continuare motocoasa, in conditii optime.

Detalii despre această motocoasă în link.

Pe lângă motocoasa Makita EM2600U, în bugetul de 500-1000 de lei, dacă ar fi să aleg cea mai bună motocoasă pe benzină prin prisma raportului calitate-preț, alegerea ar fi dintre două motocoase serioase, cu păreri foarte bune când vine vorba de fiabilitate și notorietate. Astfel, prima alegere ar fi motocoasa Ruris 430C, 1.7 CP, 43 CC, 2 timpi.

A doua opțiune cred că ar fi motocoasa pe benzină a austriecilor de la Stern, motocoasa pe benzină Stern GGT1600BA. Deși se află la limita de jos a bugetului fiind mai degrabă o variantă pentru motocoasele pe benzină din primul buget, părerile despre motocoasa Stern și despre marca Stern în general sunt foarte bune. După cum ați văzut până acum, toate celelalte motocoase aduse în discuție sunt de pe emag, însă motocoasa pe benzină Stern GGT1600BA am găsit-o mai ieftin la shopu.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: