cartile lunii ianuarie

Cartile lunii ianuarie

In ultimele saptamani am chiulit de la activitatea on line. Bine, am tras chiulul si la capitolul citit. E, dar exact ca la scoala, pot aduce o frumusete de scutire si scap. Da, mi-a nascut sotia o frumusete de fetita si, in conditiile astea nu ma poate trage nimeni de maneca…in afara de facebook, desigur.

Persoanele care viziteaza #CartiBune nu au mai primit noutati de la tine. Scrie o postare.

Deci, o postare despre cartile lunii ianuarie, ca am reusit totusi si am citit doua carti si am inceput o a treia carte, dar…s-a rupt apa si am intrat in pauza de care am zis mai sus.

Cum era de asteptat, cartile lunii ianuarie vin tot din zona fantasy. Sunt doua continuari ale unor serii foarte reusite ale unor autori din noul val: Peter V. Brett si Brandon Sanderson.

Razboiul la lumina zilei-partea a treia din Seria Demon

Nici nu terminasem bine de citit Sulita Desertului si visam deja la partea a treia a seriei Demon, Razboiul la lumina zilei. In primavara, la Bookfest, i-am intrebat pe cei de la editura Nemira daca se intrevede ceva legat de publicarea carti si n-au stiut s-au nu au vrut sa-mi raspunda. Cert este ca a aparut si mi-a adus-o Mos Craciun.

Cartea este foarte reusita si surprinzatoare. Cumva, m-am asteptat la ceva alianta intre Jardin si Arlen Bales, cele doua personaje creionate drept mantuitori mai ales ca ambii infruntasera doi dintre printii demonilor. N-a fost sa fie, pana ajungi sa infrunti hoardele de demoni, trebuie sa-ti infrunti dusmanii umani.

[AdSense-A]

Partea a treia mi-a parut cea mai reusita din punct de vedere literar. Desi luptele impotriva demonilor par a fi mai putine, sunt mai complexe si mai spectaculoase. Se intrevad inceputurile razboiului dintre oameni si demoni, se coloreaza diverse goluri din trecutul personajelor. Se merge mult pe intriga, tradare si razbunare….buna carte, mi-a placut mult.

Aliati in slujba dreptatii-partea a patra din seria Nascuti din ceata

Cartea asta putea ramane nescrisa, nu imbogateste cu nimic celebra serie Nascuti din ceata. Nu e scrisa rau, dar nu cadreaza cu restul seriei. Una peste alata, daca cartea ar fi citita individual ar fi misto, dar cand este citita de cineva care a apreciat primele 3 volume din seriaNascuti din ceata, se lasa cu dezamagire.

Nu-mi pare rau ca am citit cartea, nu o consider pierdere de timp, zic doar ca putea fi publicata ca o simpla poveste, fara a fi alaturata seriei si astfel s-ar fi putut diminua din asteptarile cititorului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: