Care sunt cele mai bune aparate de fitness pentru exerciții acasă în perioada de izolare

Un aparat de fitness multifuncțional pentru exerciții și antrenamente făcute acasă se presupune că este mult mai bun și mai practic decât un abonament la o sală. Mai ales în perioada asta când nimeni nu mai știe când se vor deschide sălile de sport. Oricum, trendul acesta pentru exerciții fizice și antrenamete făcute acasă era în creștere însă acum, în perioada de izolare datorată pandemiei de coronavirus, cred că s-a atins maximul. În fine, cred că suntem într-o perioadă în care „cel mai bun aparat pentru fitness acasă” nu prea mai contează, suntem într-o situație în care cel mai important este să ne antrenăm. Tot mai multe persoane încearcă să se mențină într-o condiție fizică cât mai bună, este chiar indicat să suplinim lipsa de activitate fizică cu exerciții. 

Fie că alegem să folosim aparate destinate exercițiilor fizice sau pur și simplu ne limităm la clasicele flotări sau genoflexiuni, în perioada aceasta de izolare este bine să avem programat cel puțin o dată pe zi un calup de exerciții fizice. Dincolo de faptul că ne menținem într-o formă fizică bună, exercițiile fizice efectuate în casă ajută la creșterea nivelului de de optimism. Clar, în condițiile în care suntem izolați în casă alături de ceilalți membrii ai familiei, cel mai bun aparat pentru fitness în condițiile acestea ar fi unul mai complex, care să faciliteze cât mai multe grupe de muschi și să poată fi folosit de toți membri familiei. Importante sunt și dimensiunile aparatului, ar fi destul de greu ca într-o garsonieră să aduci un aparat de vâslit. Deși se spune că aparatul de vâslit ar fi unul dintre cele mai eficiente aparate pentru exerciții fizice în funcție de necesități, se poate opta și pentru un alt aparat pentru exerciții. Dacă sunteți în căutarea celui mai bun aparat pentru fitness probabil că ați văzut că oferta este destul de variată, începând cu un simplu steper și terminând cu aparatele multifuncționale de forță.

La o primă vedere, în funcție de complexitatea exercițiilor ce se pot efectua, am găsit câteva aparate de fitness ce se pot folosi cu succes pentru a te menține în formă acasă. M-am limitat la un buget de criză, pentru că deși este important să continuăm antrenamentele, perioada viitoare va fi destul de stresantă din punct de vedere financiar și trebuie să fim atenți la cheltuieli.

  1. Aparat abdomene Sky Crunch – Deși este un aparat foarte util pentru abdomen, aparatu lucrează și mușchii picioarelor și în funcție de intensitatea antrenamentului este ok pentru exerciții cardio. Prețul este unul decent, aparatul este destul de eftin și eficient.
  2. Biciclete fitness – dintre bicicletele de fitness cele mai complexe sunt bicicletele eliptice. Acestea au avantajul că antrenează aproape toate grupele musculare. Comparativ cu celelalte tipuri de biciclete de fitness, elipticele sunt ceva mai scumpe, FitTronic 601E cu volanta de 9 kg fiind o alegere destul de bună. Dacă suntem la capitolul biciclete de antrenament pentru acasă, recomandat pentru persoanele vârstnice sunt bicicletele de fitness orizontale cu spătar. Dintre aparatele pentru fitness acasă bicicletele sunt printre cele mai populare astfel de aparate.
  3. Wayflex Corewave – este un aparat multifuncțional de făcut sport acasă de mici dimensiuni.  Este ideal pentru exerciții de slăbit, stretching, cardio, pilates.
  4. Bara de tracțiune – sunt câteva modele de astfel de bare. Dacă te-ai orientat către o bară de tracțiune, poți alege una cu fixare în tocul ușii. Există și modele cu fixare în tavan sau pe perete dar nu cred că pandemia va dura la infinit așa că aș evita să dau găuri în pereți.
  5. Benzile elastice – sunt o altă opțiune ieftină pentru cei ce vor să se mențină în formă.

Sunt doar câteva exemple de aparate pentru exerciții fizice ce se pot folosi acasă. Nu am inclus în această scurtă enumerare coarda, nu cred că este indicat să sari coarda dacă locuiești la boc. Dacă ești norocos și locuiești la curte, coarda este cel mai eficient dispozitiv prin care te poți menține în formă.

decathlon.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: