Care sunt cei mai buni colanți pentru jogging

La o privire atentă, s-ar părea că cei mai populari colanți pentru jogging purtați de femei sunt colanții de alergare de la Decathlon. Cumva, pare firesc, cel puțin în București, în condițiile în care ai vreo patru magazine Decatlon iar colanții de alergare de la ei sunt relativ ieftini comparativ cu alte branduri. Pe lângă mărcile de la Decathlon, foarte des am văzut colanți Adidas, Nike și Asics. Și totuși, dincolo de marcă și preț, care sunt cei mai buni colanți de jogging pentru femei?

Bun, dacă tot suntem la capitolul cei mai buni colanți pentru alergat, să începem cu mărcile Decathlon, că tot sunt populari iar prețul îi recomandă mai ales pentru doamnele ce fac jogging de întreținere și nu vor neapărat performanțe olimpice. Și sunt trei mărci de colanți pentru alergare la Decathlon:

În mod normal, poți ieși la alergat echipat oricum, un șort vechi, un tricou asemenea…însă pentru confort, ai nevoie de un minim echipament. Colanții sunt parte din acest echipament pentru că avantajul oferit de colanți ține de faptul că aceștia, fiind elastici și compresivi. În concluzie, la alergat, este foarte important materialul din care sunt fabricați colanții de alergare. În mod normal, bumbacul este un material foarte apreciat însă în anumite activități, acesta pierde foarte mult din calități, acesta fiind și motivul pentru care mai rar colanți de jogging de calitate cu conținut de bumbac. Majoritatea fabricanților folosesc mixuri de fibre sintetice și elastan și o mulțime de tehnologii de ventilație ce păstrează pielea cât mai uscată. Deși pantalonii de alergare din materiale sintetice(nylon, spandex sau poliester) nu sunt la fel de moi ca cei cu un conținut ridicat de bumbac, aceste materiale au o formă de retenție mult mai bună.

Cumva, alegerea celor mai buni colanți de alergare ține și de afinitatea pentru un anume brand. Pe la noi, foarte popululare sunt brandurile consacrate…Nike, Adiddas. La o interogare pe internet pentru cei mai buni colanți alergare, pe limba română nu am găsit ceva concret, foarte multe anunțuri și informație risipită pe mai multe site-uri. Așa că am căutat informații pe afară și concluzia este că cei mai apreciați colanți de jogging vin și de la alte branduri, nu doar de la Nike și Adidas. O parte dintre acești cei mai buni colanți alergare nu i-am găsit în România… Și avem așa:

Locuiesc în apropierea unuia dintre cele mai mari parcuri din București și în fiecare dimineață în care plimb câinele, mă intersectez cu o mulțime de alergători. De când am scris articolul despre pantalonii de la Adidas, am devenit ceva mai interesat de echipamentul de alergare al doamnelor. Adică mă uit atent la echipamentul de alergare al doamnelor și domnișoarelor ce fac jogging. La bărbați nu mă uit, mi-e rușine…și se poate interpreta. Nu vă gândiți că aș fi ceva pervers, privesc din punct de vedere profesional, un fel de cercetare/documentare pentru articolul despre cei mai buni colanți jogging pentru femei. Și ce e frumos trebuie lăudat…

1 thought on “Care sunt cei mai buni colanți pentru jogging”

  1. Pingback: De ce echipament ai nevoie pentru mers pe munte - Două.ro

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: