Care este cea mai bună vopsea lavabilă de interior

În cazul în care ai planuri de zugrăvit, probabil că te întrebi care este cea mai bună vopsea lavabilă interior. Cel mai probabil, dacă vei întreba 10 zugravi, vei avea mai multe variante, fiecare meseriaș având afinitățile sale. Însă, vei observa că există câteva mărci de vopsea lavabilă nominalizate. Pentru că vrei rezultate bune, fie că vei apela la un zugrav fie că vei zugrăvi tu, ai nevoie de o vopsea lavabilă rezistentă în timp, care să se aplice ușor și care să nu coste o avere. Cea mai bună vopsea lavabilă trebuie să fie atât de bună încât să nu ai regrete pentru alegerea făcută.

De ce să alegi cea mai bună vopsea lavabilă pentru casa ta

Probabil că ai intrat într-un magazin specializat în materiale de construcții și ai văzut că există o ofertă generoasă la capitolul vopsea lavabilă de interior. Și te-ai întrebat, care e cea mai bună vopsea lavabilă, de ce această vopsea lavabilă costă atât de mult în comparație cu aceasta care are un preț mult mai mic iar cantitatea este aceiași. Dincolo de renume, așa cum ziceam mai sus, cea mai bună vopsea lavabilă de interior trebuie să îndeplinească anumite condiții. Poate cel mai banal exemplu ce poate fi dat vine din zona familiilor cu copii mici. În cazul acesta cea mai bună vopsea lavabilă de interior este o vopsea care se poate șterge ușor pentru că se știe, riscul ca pereții să fie pătați cu diverse este mai mare atunci când în casă există copii mici. În acest caz cea mai bună vopsea lavabilă este o vopsea teflonată sau ceramică. Clar, diferența de preț vopsea lavabilă cu teflon-vopsea lavabilă simplă va fi destul de mare însă, în funcție de necesități alegi.

Dacă vrei cea mai bună vopsea lavabilă pentru interior, pe lângă condițiile speciale ale locuinței, când alegi vopseaua lavabilă trebuie să mai ții cont și de următoarele aspecte.

  1. Indicele de lavabilitate al vopselei. Denumirea de vopsea lavabilă vine de la calitatea acesteia de a putea fi curățată cu o lavetă umedă. Însă nu toată vopseaua lavabilă are un indice ridicat de lavabilitate. Astfel, cea mai bună vopsea lavabilă este vopseaua care rezistă mai bine la un număr cât mai mare de astfel de intervenții. E de preferat ca în momentul în care alegi cea mai bună vopsea lavabilă de interior să alegi o vopsea cu un indice ridicat de lavabilitate chiar dacă prețul este mai mare. În princpiu, după ce ai aplicat vopseaua lavabilă pe perete, toate arată la fel, proaspăt vopsit. Însă s-a demonstrat în timp că o vopsea lavabilă bună rezistă mult mai mult decât una ieftină. Folosind o vopsea lavabilă de calitate eviți ca peste doi ani casa ta să aibă nevoie de un nou strat de vopsea.
  2. Un alt factor ce influiențează calitatea lucrării ține de aderența lavabilei. Mai ales în cazul în care se renovează o locuință veche, un apartament, în condițiile în care s-au efectuat reparații este necesar să cauți o vopsea lavabilă care să fie potrivită pentru cel puțin următoarele tipuri de suprafețe: cărămida, beton, suprafețe tratate cu grund, glet, tencuială sau chiar cu vopsea pe baza de solvenți. Desigur, este obligatorie folosirea unei amorse pentru o aderență cât mai ridicată și un consum redus de vopsea lavabilă. Un exemplu de pachet vopsea lavabilă plus patru litri de amorsă este oferit de mathaus.ro.
  3. Puterea de acoperire a lavabilei este un alt factor de luat în considerare. O vopsea lavabilă cu o putere de acoperire reduce atât timpul de execuție cât și consumul de vopsea și implicit banii cheltuiți pe vopseaua lavabilă. În detaliile tehnice ale lavabilei va fi trecută și puterea de acoperire, la majoritatea lavabilelor de calitate agest grad va fi în jur de 10 metri pătrați cu un litru de lavabilă. În condițiile în care alegi o lavabilă bună care să necesite doar două mâini de vopsea, cu acest indice de acoperire poți să calculezi necesarul de vopsea lavabilă pentru interiorul casei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: