Care este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător și cum să alegi o astfel de mașină de spălat rufe bună

Deși varianta ideală ar fi ca cele două caracteristici, spălarea rufelor și uscarea acestora, să nu fie amestecate și să poți cumpăra un uscător de rufe cu condensare și pompă de căldură separat, de cele mai multe ori, spațiul sau bugetul nu ne permite să montăm două electrocasnice de dimensiuni mari totuși în casă. Și atunci, varianta de compromis este achiziționarea unei mașini de spălat rufe cu uscător încorporat. Din punctul de vedere al spațiului, mașina de spălat rufe cu uscător încorporat este compromisul ideal, dimensiunile acestei mașini de spălat pot fi alese în funcție de spațiul disponibil iar ca și preț, o mașină de spălat rufe cu uscător încorporat bună, pe care să te poți baza are un preț accesibil, mult sub prețul la care ar putea fi achiziționate individual mașina de spălat și uscătorul de rufe.
Pentru că în momentul în care se dorește achiziționarea unei mașini de spălat rufe cu uscător încorporat toată lumea caută să vadă „care este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător încorporat„, am căutat păreri despre cele mai bune mașini de spălat rufe cu uscător și am identificat câteva modele ce ar trebui luate în calcul în cazul în care te-ai hotărât să faci o astfe de investiție.

Care este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător?

De departe, cea mai bună și apreciată mașină de spălat rufe cu uscător încorporat pare să fie LG F4J6TGOW, o mașină de spălat rufe cu uscător pentru haine încorporat ce se bucură de mare apreciere în rândurile celor ce au cumpărat această mașină de spălat. Desigur, prețul este unul pe măsură, în acest caz, o altă mașină de spălat rufe cu uscător încorporat bună și foarte apreciată este mașina de spalat rufe cu uscător Beko HTV8733XS0, ce poate fi achiziționată la un preț mult mai mic decât modelul LG. Desigur, oferta de mașini de spălat rufe cu uscător este una destul de bogată astfel încât, în funcție de buget și de criteriile tale, să o poți alege pe aceea despre care tu ajungi la concluzia că este cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător pentru casa ta.

1.Mașina de spălat rufe cu uscător încorporat LG F4J6TGOW, Spalare 8kg/Uscare 5 kg

păreri-mașină-de-spalat-rufe-cu-uscator-încorporat-LG-F4J6TGOW

Datorită motorului atașat direct pe centrul tamburului, mașina de spălat rufe cu uscător încorporat LG F4J6TGOW oferă  o stabilitate mult mai mare și vibrații minime. Nivel redus de zgomot – nu exista zgomote de frecare. Durata de viață sporită – mai puține piese ce se pot uza.
Eficiența energetică sporită – constructiv, prin montarea motorului direct pe tambur se elimină pierderile de energie.

  • Viteza de centrifugare (rpm): 1400
  • Capacitate de încărcare (kg): 8 spălare / 5 uscare
  • Clasa de eficiență energetică: A
Vezi detalii și preț

Garanția pentru mașina de spălat rufe cu uscător încorporat LG F4J6TGOW este de 24 de luni.

2. Mașina de spălat rufe cu uscător încorporat Beko HTV8733XSO, Spalare 8 kg, Uscare 5 kg

păreri-mașină-de-spălat-rufe-cu-uscator-BekoHTV8733XSO

Beko HTV8733XSO este o mașină de spălat rufe cu capacitate mare de încărcare, care iți pune la dispoziție funcții moderne, ce contribuie la o funcționare silențioasă și eficientă, cu un consum minim de apă, energie și detergent. Include un program de spălare și uscare rapidă, WASH & WEAR, prin care poți spăla și usca un kg de haine în doar 60 de minute.
BABYPROTECT WASH & DRY – Spală, usucă și igienizează la temperaturi ridicate articolele delicate pentru bebeluși și copii.
Tehnologia Aquawave a cuvei asigură o curățare eficientă dar blândă, fără mișcări ce ar putea afecta țesătura hainelor.
Sistemul Aquafusion patentat de Beko valorifică la maxim consumul de apă, energie și detergent în timpul spălarii hainelor indiferent de programul ales.

  • Viteza de centrifugare (rpm): 1400
  • Clasa de eficienta energetica: A
  • Capacitate de incarcare (kg): 8 spalare / 5 uscare
Vezi detalii și preț

Garanția pentru acest model de mașină de spălat rufe cu uscător este de 24 de luni cu posibilitatea de a extinde această perioadă.

Cum alegi cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător încorporat

Concluzia generală este aceea că mașina de spălat rufe 2 în 1 cu uscător încorporat este un compromis pentru cei cărora spațiul sau bugetul nu le permite achiziționarea unui uscător de rufe de sine stătător. Tocmai de aceea alegerea unei mașini de spălat rufe 2 în 1 care să fie dotată și cu uscător pentru rufe poate fi puțin mai complexă. În condițiile în care vrem cea mai bună mașină de spălat cu uscător, trebuie să avem în vedere următoarele criterii ce ne vor ajuta în alegerea potrivită:

Capacitatea de încărcare a mașinii de spălat cu uscător

Spre deosebire de o mașină de spălat clasică fără uscător de rufe, mașina de spălat 2 în 1 cu uscător va avea întodeauna două capacități de încărcare: una care se referă la cantitatea de rufe pe care o poate spala într-o încărcătură și a doua pentru cantitatea pe care o pot usca. Intotdeauna se pot spăla cantități mai mari de haine decât se pot usca. Acesta este unul dintre dezavantajele mașini de spălat cu uscător…in cazul în care ai încărcat mașina la capacitate maximă, capacitatea de rufe ude ce poate fi încărcată pentru programul de uscare este mai mică și trebuiesc scoase haine din mașină. În cazul în care beneficiați de programe de genul WASH & WEAR, cum are mașina de spalat rufe cu uscător Beko HTV8733XS0, asigurați-vă că ați introdus în mașina de spălat cantitatea de rufe aferentă programului de uscare.

Programele de spălare

După cum ați observat, fiecare mașină de spălat rufe ofera o gamă destul de largă de programe automate de spălare, fiecare potrivit și adaptat diferitelor situații pentru a te ajuta să speli rufele cât mai ușor. Fie că este vorba despre o mașină de spălat clasică, fie că este vorba de o mașină de spălat cu uscător, întotdeauna alege o mașină de spălat cu uscător care are programele de spălare delicată și pe cel de spălare rapidă incluse. Cele două programe oferă câteva avantaje pe care vei ajunge să le apreciezi. De exemplu, la unele mașini de spălat cu uscător,  prin setarea programului de spălare rapidă plus uscare ai hainele gata spălate și uscate în 45-60 de minute. Dacă nu vrei neapărat și uscare, ciclul de spălare rapidă poate fi și de doar 30 de minute. Referitor la funcția de spălare delicată, se știe că spălările repetate pot afecta fibrele. Prin această funcție acest inconvenient este parțial înlăturat și astfel te vei putea bucura de aspectul inițial al hainelor tale pentru o perioada mai lungă de timp. Acest program de spălare delicată este binevenit mai ales în cazul în care în garderoba ta se regăsesc articolele de îmbrăcăminte delicate din in, mătase sau dantela.

În cazul în care deții articole din lână, caută o mașină de spălat cu uscător ce are și programul de spălat special pentru articole din lână.

Din punct de vedere tehnic, dacă vrei cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător, sunt și aici câteva aspecte de care trebuie să ții cont. Unul dintre acestea ar fi viteza de centrifugare. În general, la mașinile de spălat rufe 2 în 1 cu uscător încorporat viteza de centrifugare variază de obicei între 1.000 și 1.600 rotații pe minut. De cele mai multe ori  viteza de rotație mai mare va usca mai bine haine, dar nu mereu acest lucru este și adevărat. În condițiile în care viteza de centrifugare mai mare este reflectată și într-un preț mai mare, pentru eficiență maximă, verifica eticheta energetică a mașinii de spălat rufe și alege o mașină de spălat cu uscator ce oferă o clasa de eficență la centrifugare cât mai bună.  Eficiența la centrifugare este indicată la fel ca și eficiența energetică,  cu litere de la A la F, unde clasa A fiind cea mai performanta.

Eficiența energetică a mașini de spălat cu uscător

În condițiile în care se pune preț pe consumul de energie, în momentul în care alegi o mașină de spălat cu uscător de rufe încorporat, eficiența energetică trebuie luată în calcul. Și în cazul mașinilor de spălat rufe cu uscător, la fel ca în cazul tuturor aparatelor electrocasnice, eficiența energetică a acestora variaza între A și D, în funcție de consumul de energie electrică și apă. În aceste condiții este clar că cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător trebuie căutată în această clasă energetică. De reținut totuși că în cazul unei utilizări casnice, diferența de consum este insignifiantă în interiorul unei clase energetice.

Garanția pentru mașina de spălat rufe cu uscător

Garanția unei mașini de spălat rufe cu uscător este un alt factor ce trebuie luat în calcul în momentul în care achiziționezi o mașină de spălat. De obicei, garanția pentru astfel de aparate electrocasnice variază între doi ani și cinci ani.  O perioadă de garanție mai extinsă este un semn că producătorul se bazează pe calitatea produsului vândut. Totodată contează și ce marcă de mașină de spălat rufe cu uscător vrei să cumperi. Șansele ca o marcă de mașini de spălat cu uscător mai puțin populară să ridice probleme în momentul în care ai avea nevoie de un service.

În speranța că acest articol te-a ajutat în demersul tău de a găsi cea mai bună mașină de spălat rufe cu uscător încorporat, singurul lucru care mai rămâne hotărâtor în acest demers este prețul. Cum oferta pe zona de on line este destul de stufoasă, poți începe să cauți mașina de spălat 2 în 1 cu uscător de rufe încorporat de aici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: