Care este cea mai bună ladă frigorifică și cum o alegi

Tocmai ce am primit newslatter-ul zilnic și mi-a apărut la categoria Oferta Zilei, lada frigorifică Star-Light CFM-198FWH cu o reducere de 340 lei. Pentru că aveam în plan să comasez câteva date care să ajute la eventuala achiziție a unei lăzi frigorifice, am dat un ochi să văd ceva păreri despre lăzile frigorifice Star-Light. Păreri bune, lăzi frigorifice ieftine și lumea, în general mulțumită. Desigur, nu poți face comparație cu  Liebherr… 

Dacă te gândești că ai nevoie de o ladă frigorifică bună pentru a păstra diverse alimente pe termen lung, acest gând naște câteva întrebări: Care este cea mai bună ladă frigorifică,  cât costă o ladă frigorifică bună, ce caracteristici ar trebui să aibă aceasta, contează prețul, să aleg o ladă frigorifică de la un anumit producător? Sunt întrebări pertinente pentru că achiziția unei lăzi frigorifice se face pentru o perioadă lungă de timp, deci, avem nevoie de o ladă frigorifică bună, fiabilă, în care să putem păstra în cele mai bune condiții alimentele refrigerate. Că vrem sau nu, cel mai ofertant magazin rămâne emag așa că putem începe căutările pentru cea mai bună ladă frigorifică vizualizând oferta de lăzi frigorifice ca mai apoi, făcând comparație să putem alege cea mai bună ladă frigorifică.

Prețul Zilei : Beko HSA29540N, 284 l, Clasa E, Fast Freezing

Ladă frigorifică de volum mare?

Dincolo de celelalte aspecte, când ne-am decis să achiziționăm o ladă frigorifică, volumul acesteia este primul lucru la care ne vom uita. Alegerea o vom face atât prin prisma spațiului în care vom instala noua ladă frigorifică dar și ținând cont de nevoile familiei. Astfel, în mod normal, pentru o familie medie, o ladă frigorifică de capacitate 100-300 l poate fi o alegere bună mai ales că lada vine să completeze spațiul de congelare existent de cele mai multe ori în frigiderul deja existent în casă. Desigur, există lăzi frigorifice mari ce pun la dispoziție un spațiu de depozitare de 500 litri și chiar peste însă, fiecare știe ce nevoi are așa că dacă spațiul permite este recomandată o ladă cu volum mare. Că e bine să ai spațiu de depozitare.

Cea mai bună ladă frigorifică în funcție de producător

Deși interpelarea aceasta (CEA MAI BUNĂ LADĂ FRIGORIFICĂ) ține mai degrabă de SEO și este una dintre căutările populare atunci când cineva care nu este neapărat un foarte bun cunoscător în domeniu dorește să achiziționeze o ladă frigorifică bună, de care să fie mulțumit, dacă stai să faci căutări pe internet vei găsi că sunt câțiva producători de aparate frigorifice destul de populari în rândul populației. Altfel, dacă vrei să fii cât mai sigur că ai cumpărat cea mai bună ladă frigorifică, poți alege o ladă frigorifică de la unul dintre producătorii premium gen Liebherr sau Hendi.

Dacă bugetul alocat acestei achiziții este unul rezonabil, un fel de top al celor mai populare lăzi frigorifice în funcție de producător ar arăta în felul :

  • Lăzi frigorifice Arctic. Dincolo de calitate cred că la popularitatea brandului contribuie și notorietatea câștigată în timp de producătorul de la Găiești dar și gama destul de variantă.
  • Lăzi frigorifice Beko. Produse oarecum similare cu Arctic, că doar este firma mamă. Popularitatea acestor lăzi frigorifice vine și pe motiv de preț dar și pe o fiabilitatea crescută a produselor turcilor de la Beko.
  • Lăzi frigorifice Star-Light. Știu că pentru anumite persoane poate părea ciudat dar, marca Star-Ligth este o marcă românească. Bine, nu este pe sistemul Samus care chiar produc lăzile și frigiderele la fabrica din România. Nu, Star-Light este o marcă deținută de eMag pe sistemul Heinner, produsele lor fiind fabricate în Turcia sau China la standardele cerute de proprietarul mărcii. Raportulcalitate-preț și promovarea a ajutat această marcă să câștige teren.

Capacitatea de înghețare și autonomia fără curent

Sunt două caracteristici de care trebuie ținut cont în momentul în care ești în căutarea unei lăzi frigorifice calitative. În general, lăzile frigorifice mari au și o capacitate de congelare mai mare. Că tot am amintit că lăzile frigorifice de la Arctic sunt foarte populare, să luăm exemplu modelul Arctic AO40P30+ cu o capacitate de încărcare de 360 l. Vorbind strict de capacitatea de congelare, această ladă are capacitatea de îngheț de 18 kilograme. Pe scurt, dacă la prima încărcare a lăzii punem 18 kilograme de alimente, acestea vor fi înghețate în 24 ore. Ca și contra exemplu, modelul  Arctic AO23P40 de 230 l are o capacitate de îngheț de 12 kilograme. Trebuie ținut cont de această caracteristică în momentul în care alegi o ladă frigorifică. Oricum, pentru un randament ridicat, este recomandată încărcarea treptată a lăzii figorifice.

Pe lângă capacitatea de înghețare, mai ales dacă locuim în zone în care curentul electric pică constant, trebuie aleasă o ladă frigorifică cu o autonomie cât mai mare pentru perioadele în care curentul electric este oprit.La fiecare ladă frigorifică veți găsi specifictă această caracteristică. Desigur, aceasta poate varia de la 36 ore la 67 de ore sau chiarmai mult. Ideea este ca atunci când achiziționăm o ladă frigorifică bună să avem o capacitate de înghețare cât mai mare și o autonomie fără curent mare.

Termostat Reglabil

Fie că e vorba de termostat reglabil digital sau mecanic, cea mai bună ladă frigorifică trebuie să fie prevăzută cu o astfel de funcție. Deși poate părea insesizabilă diferența, de cele mai multe ori, lăzile frigorifice cu afișaj led au un preț o idee mai ridicat. Sincer, aș recomanda achiziția unei lăzi cu termostat mecanic pentru că am găsit păreri ce spun că acest tip de termostat este mi fiabil în timp și mult mai ușor de înlocuit în cazul în care s-a defectat. Desigur, este alegerea fiecăruia.

Sistemul de depozitare și organizare

În general lăzile frigorifice nu sunt prevăzute cu sertare și grilaje pentru depozitarea alimentelor. Acest lucru contează destul de mult mai ales că principiul de consum ar fi FIFO (First In, First Out) însă, anumite lăzi frigorifice de generație mai nouă vin și cu o compartimentare a spațiului interior al lăzii frigorifice. Desigur, pentru cei ce vor o compartimentare și un acces ușor la diferite alimente, poate ar trebui să-și îndrepte atenția asupra congelatoarelor verticale.

Functiile suplimentare ale lăzii frigorifice

Pe lângă chestiile de bază, o ladă frigorifică bună ar trebui să fie echipată și cu anumite funcții suplimentare. Astfel vo întâlni modele de lăzi frigorifice ce vin echipate cu:

  • Iluminatul interior- În condițiile în care lăzile frigorifice se deschid în partea superioară functia de iluminat interior nu se regăsește la foarte multe modele de lăzi frigorifice. Deși nu este o funcție neapăratnecesară, uneori se poate dovedi foarte utilă mai ales când lada este plină sau atunci când aceastaeste instalată ântr-o cămară unde iluminatul este ceva midefectuos.
  • Avertizare sonora- Este o funcție similară cu cea a frigiderelor, ne anunță faptul că capacul lăzii este deschis de prea mult timp sau nu este închis corect și astfel se evită alterarea alimentelor depozitate în lada frigorifică.
  • Congelare rapidaPoate cea mai utilă funcție pentru o ladă frigorifică, foarte utilă mai ales în situațiile în care  alimentele trebuie înghețate foarte repede.

Garanția

Deși garanția standar pentru persoane fizice este de 24 luni, există modele de lăzi frigorificela care această garanție este pentru o perioadă mi mare de timp. Există producători care oferă garanție extinsă  la înscrierea pe site-urile proprii su se poat opta pentru o garanție extinsă la achiziționare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: