Când vine vorba de economisit bani, românii economisesc cei mai mulți bani pentru vacanța de vară

Mă uitam la poza asta de mai jos, găsită pe un grup despre bani pe care îl urmăresc și, deși nu mi-am pus niciodată întrebarea, Pentru ce economisesc oamenii bani?, cred că e adevărată.

Nu știu contextul, nu știu dacă s-a făcut ceva studii cu privire la subiect dar pare plauzibil și cred că cei care au dat aceste procente s-or baza ei pe ceva statistică.

Bine, pe lângă aceștia care economisesc bani pentru vacanța de vară, mai sunt și cei ca mine care economisesc fără un scop precis, o fac că așa consideră că este normal și, eventual chiar își permit să facă lucrul acesta din mai multe motive…nu intru în detalii acum, poate mai târziu și cu mai multe detalii. În fine, din experiența personală, zic că e bine să economisești bani…iar dacă o faci pentru o vacanță, e și mai bine.

În fine, poza la care făceam referire…

Bun…deci, 43% dintre români economisesc bani pentru vacanța de vară. În condițiile în care am cunoștințe care o ard pe descoperiri de card sau alte credite pentru vacanță, zic că e bine că mai există și oameni chibzuiți care se gândesc să pună ceva bani deoparte pentru a merge într-o vacanță. Cred că în procentele aste intră și cei ce vor să meargă o săptămână la Eforie, și cei ce caută ceva ieftin prin Thassos sau cei care chiar vor și ei ceva mai exotic, gen Caraibe. Aia e, Bravo lor!

Acu, chiar dacă nu sunt contabilul nimănui, stau și mă întreb cât la sută din ce produc, pun lună de lună în pușculița de vacanță oamenii ăștia de economisesc bani pentru vacanța de vară. Adică, mă gândesc că o medie lunară decentă, pentru o vacanță de o săptămână în Thassos, pentru o familie cu copil, ar fi cam 100 euro pe lună. Asta așa, să-ți poți permite și o masă la tavernă și o bere pe plajă…Doar zic..

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: