Căldură mare…pentru pietre, reveniți mai pe răcoare..

Cică, joi, între orele 13-17, grecii au închis pentru câteva ore Acropolele pentru a proteja turiştii uneia dintre cele mai populare atracţii turistice din lume de valul de caniculă care a cuprins Atena. Cam au dreptate, te cam kk pe tine de cald printre pietroaiele alea….și cum oamenii în general sunt idioți, și își fac planul cam așa, mergem dimineață la plajă, mâncăm ceva și mergem să vizităm templele alea vechi de pe Acopole, decizia cred că e una înțeleaptă.

Serviciul de meteorologie din Grecia a prognozat că la prânz temperaturile vor ajunge la 38 de grade Celsius. Temperatura pe dealul Acropole este întotdeauna mai ridicată din cauza altitudinii şi a lipsei umbrei. Bun, deci se poate și mai bine…suntem doar la începutul lui iulie.

Apropo de călduri din astea demente și decizii pe măsură, acum ceva vreme, prin septembrie, am fost prin Cipru. Cald ca-n iad, frigea soarele de-ți venea să te ascunzi într-o sticlă de bere din frigider…e, niște amici care au fost cu noi, pe un 40+ de grade, s-au hotărât ei să viziteze mai pe la un două după-amiază, nu știu ce sit arheologic. Și-au borât mațele pe pietre.

Normal, eu, împreună cu alți câțiva prieteni pe care am reușit să-i conving că nu e de vizitat ruine pe căldură, i-am așteptat la o terasă, la umbră și bere rece…A fost mai scump puțin dar a meritat. Pitrele din Grecia se vizitează dimineața, pe răcoare cum ar zice rapsodul…și repede.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: