cabana cuca,iezer papusa

Cabana Cuca-un loc aparte

Prin multe locuri si pe multe coclauri mi-au calcat picioarele in frumoasa noastra tara.Am vazut orase, marea, am vazut delta si am catarat muntii. Intodeauna am preferat locurile mai putin turistice, locuri unde pitorescul si salbaticia primeaza in fata confortului.

Sunt unele locuri care au ceva special, ceva te atrage iar si iar si de fiecare data, ajungi in locul respectiv si-l vezi cu aceiasi ochi.Ochii sufletului.Da, pot spune ca cel mai special loc din Romania, pentru mine si pentru sufletul meu, este Cabana Cuca.

Din start va spun…Cabana Cuca nu este pentru fitosi si pretiosi, desi in ultima vreme cei de la „Romania Pitoreasca” au investit foarte mult in renovarea cabanei, conditiile sunt clasice, de cabana montana.Situata la poalele masivului Iezer-Papusa la o altidudine de 1175 metri, cabana Cuca  dispune de sala de mese, bucatarie cu tacamuri, vesela, aragaz cu butelie puse la dispozitia turistilor, capacitate cazare de 40 locuri in 2 dormitoare plus pod (10 + 12 + 18 locuri). Nu exista restaurant, masa este in regim de autogospodarire. Incalzirea se face in sobe de teracota.

Pentru a ajunge la cabana Cuca din Bucuresti  cu masina, sunt doua trasee: Bucuresti – Targoviste – Campulung Muscel – Cabana Voina – Cabana Cuca cu o distanta de 165 km sau Bucuresti – Pitesti – Campulung Muscel – cabana Voina – Cabana Cuca cu o distanta de 191 km.

Daca aveti ganduri, recomandarea ar fi sa lasati masina in parcarea cabanei Voina, iar drumul pana la Cuca, sa-l parcurgeti pe jos.

Ca o scurta paranteza, din anul 2004 cand am fost prima oara la cabana Cuca, doar anul trecut nu am reusit sa ajung.

cabana cuca,iezer papusa

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: