Bluzele polar, cele mai adecvate în această perioadă

Dincolo de utilitatea lui în drumeții, polarul este unul dintre cele mai purtate materiale în sezonul rece mai ales în cazul persoanelor care abordează o ținută  sport-casual. Mai ales în perioadele în care vremea este schimbătoare o bluză din polar, chiar și într-un oraș de câmpie este binevenit, are câteva calitață care îl face de nelipsit din vestimentație. Fie că e vorba de o dimineață răcoroasă sau de o zi rece, polarul este ușăr și călduros fiind suficient pentru a menține un confort termic. Pe lângă toate acestea, poți asorta liniștit o bluză din polar fără a părea din alt film. 

Probabil că mai totă lumea știe cum se fabrică polarul și faptul că acest material este un substitut sintetic pentru lână. O poveste interesantă despre istoria polarului am găsit pe site-ul Decathlon, cel mai mare magazin cu echipamente dedicate sportului și petrecerii timpului în aer liber. Dincolo de faptul că este un material ieftin, călduros și foarte apreciat, polarul are și avantajul că este tot mai des confecționat din plastic reciclat. Deci, purtați polar și ajutați la protejarea mediului.

Vezi toate reducerile online la bluze Polar

Cel mai probabil toată lumea a observat că hainele din polar sunt foarte rezistente în timp iar singura atenție ce trebuie acordată în întreținerea acestui tip de țesătură este temperatura la care este recomandată spălarea polarului, 30-40 grade și folosirea unui detergent fără funcție de înălbire. Dincolo de faptul că este călduros, polarul este relativ ieftin în comparație cu alte materiale. Nelipsit din echipamentul montan, polarul a prins tot mai mult și în viața de zi cu zi fie că e vorba de o plimbare în parc s-au ca obiect vestimentar nelipsit celor ce desfășoară activitățiîn aer liber. Alte avantaje oferite de bluzele din polar sunt libertate de mișcare, greutatea scăzută a bluzei dar și faptul că aceasta se poate depozita foarte ușor într-un rucsăc fără a exista riscul de șifonare. Totodată, un polar de calitate mai are un avantaj pe care alte materiale textile nu îl au, polarul este un material care respiră foarte bine, în felul acesta, în momentul în care ai transpirat, polarul fiind confecșionat din fibre hidrofobe, nu reșine apa cum fac alte materiale textile.Acestui fapt se datorează și rapiditatea cu care se usucă hainele din polar.

Din punct de vedere al designului, polarul este destul de versatil, având o mulțime de modele de haine din polar de diverse culori având atât polare pentru adulților dar și hăinuțe călduroase confecționate  din polar pentru copii.

Utilizarea polarului nu se oprește la confecționarea bluzelor, regăsim polarul folosit și ca mesadă/căptușeală pentru hainele groase, avem mănuși și căciuli din polar și chiar păturici din polar. De cum se răcește vremea, am ân mașină tot timpul două astfel de păturici din polar pentru a acoperii copii în cazul în care adorm în scaune la drumuri mai lungi sau pentru a-i acoperi în diminețile reci când mergem la scoală iar mașina nu are timp să se încălzească.

%d blogeri au apreciat: