Au început să apară din nou oferte turistice pentru Tunisia

Multi ani de zile, Tunisia a fost o destinatie turistică preferată de români. Pitorească, ieftină, servicii decente, istorie, Tunisia a fost o destinație de top în Africa de Nord. Nu s-a ridicat la nivelul Egiptului dar a avut mereu ceva de oferit turistului care a ales o vacanță în Tunisia. Fie si prin lipsa cersetorilor care sunt o adevărată pacoste în țara piramidelor. După ce ani buni vacanțele în Tunisia nu mai apăreau în ofertele turistice, acum au început să apară din nou. Și prețurile nu sunt foarte diferite de 2010 când am fost noi. De control, oferte turistice pentru Tunisia, două persoane +7 nopți + avion… prețuri de la 685 euro. Nu e rău, noi am plătit în 2010 aproximativ 3300 lei doar cu mic dejun și cină. 

Apoi a venit Primăvara Arabă și țara a devenit nesigură, turismul a scăzut. Am apucat și am vizitat Tunisia puțin înainte de începerea evenimentelor din decembrie 2010. Atunci, planul de a reveni într-o nouă vacanță în Tunisia era foarte bine creionat în mintea mea. Cum un bilet de avion pentru Tunis luat individual era destul de scump, ca și acum dealtfel, urma să pândesc o o ofertă ieftină la ceva agenție de turism pentru o destinație din Tunisia și, la fața locului să negociez cu un ghid local un circuit prin Tunisia. Ideea aceasta venise și în urma recomandărilor făcute de ghidul Fued, tunisian get-beget cu studii în România. Acum că situația din Tunisia a revenit la normal, planul rămâne valabil, e vorba doar de timp, să vedem când ne vom hotărî pentru o nouă vacanță în Tunisia.

Aminteam mai sus că am optat pentru demipensiune. Am ales acest tip de pachet turistic nu din cauza prețului, doar că aveam de gând să hălăduim și nu să stăm la pișcina hotelului.  Oricum, pentru cei ce doresc o vacanță activă, agenția de turism organizează tot felul de excursii. Și noi am fost cam în toate, așa am ajuns să vedem destul de mult din ce oferă Tunisia unui turist care vrea mai mult decât all inclusiv la piscină.

În Tunisia am fost cazați la hotelul Marhaba Beach/ Sousse și de acolo am pornit în toate excursiile prin Tunisia. O să revin și în alte articole, acum doar enumăr câteva chestii care mi-au plăcut foarte mult în Tunisia.

  • Cartagina- ruinele anticului oraș.
  • Mos Espa-locul unde s-a filmat Star Wars, mai exact, orăselul de pe planeta  Tatooine în care a copilărit tânărul  Luke Skywalker.
  • El Djem- amfiteatrul roman.
  •  Tozeur-Gradina Zoologica…bestială.
  • Sidi Bou Saïd-orașul unde totul este doar alb și albastru.Booking.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: