Inca un articol despre monetizarea blogului

bani din blogCand te apuci de scris pe un blog, mai ales pe unul generalist, dincolo de faptul ca nu prea ai idee despre cum se mananca acest lucru, ai tendinta de-ai da o tenta personala, ca nu-i asa, blogul a fost inca de la inceput un fel de jurnal. Si tu erai miezul. Cu timpul lucrurile au luat o alta intorsatura si, usor, usor, incerci sa-l monetizezi. Si ai mai multe variante. Am incercat/incerc si eu cateva dintre ele. Rezultatele, inca nu sunt multumitoare, dar nici eu nu am dat pe afara cu implicarea.

In ordinea numerelor de pe tricouri, cateva metode de monetizare a unui blog, cu rezultate mai bune sau mai putin bune, incercate de mine.

  • Reclame de la Google AdSense-rezultate modeste, in functie de continut si trafic. Pot trece zile intregi fara un click pe o reclama. Preturile pentru Romania sunt mici.
  • Afiliere-in Romania, avem doua mari platforme de afiliere: Profitshare si fostul 2Parale, actualmente 2Performant. Eu folosesc mai mult Profitshare. Rezultatele, la fel in functie de trafic si de modul in care promovezi magazinele din retea. Pe langa aceste doua platforme de afiliere mai sunt si alte magazine ce au propriul program de afiliere, dar nu am folosit.
  • Advertoriale-e si asta o metoda prin care poti castiga bani din blog. Pentru a castiga ceva bani din advertoriale ai de indeplinit o conditie esentiala. Blogul trebuie sa detina cel putin un DA si PA destul de mare pentru a fi atragator pentru un eventual client. Inca de la inceput, mi-am propus sa nu public mai mult de 4 advertoriale/luna si fara advertoriale pentru site-uri porno sau pariuri.
  • Link-uri in homepage-aici la fel, conteaza DA si PA. Personal nu m-am folosit prea tare de aceasta oportunitate.
  • Concursurile pentru bloggeri-aici se merita sa te bagi daca detii un blog pe o platforma gratuita. Am trecut prin acest program pe vreme cand scriam pe un blog gratuit.Oricum, majoritatea celor ce participa la concursurile pentru bloggeri, participa de pe platforme de blogging gratuite. Daca aveti curiozitatea, incercati. Eu am renunta dintr-un motiv simplu…pentru anumite probe, se cer foarte multe link-uri incluse intr-un articol.

Pentru toate metodele de monetizare enumerate mai sus, un lucru este esential-traficul. Si cum traficul pe blog este adus de continut, continutul trebuie scris. Unic si constant…asa zice google. Poate prin acest articol nu am adus nimic nou, internetul este plin de sfaturi si pareri despre cum sa faci bani din blog, dar l-am scris asa cum iubeste google. In stilul meu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: