Aproape un an…

Zilele acestea am fost plecat din zona cu internet, am stat departe de on line. Bine, departe de blog am stat si in ultima vreme, n-am prea scris nimic. In fine, ideea este ca mi-a venit notificare pentru prelungirea domeniul. Concluzia…se face un an de cand am publicat primul articol pe blog.

M-am uitat putin pe la statistici si pe la primele articole. Nu pot sa spun ca e jale, am ajuns la un numar constant de 30-40 vizitatori pe zi. In conditiile in care am plecat cam de la zero cu experienta on line, citind si ce mai spun alti scriitori pe interneti, ar fi decentel in conditiile in care scriu despre lucruri despre care pe alte site-uri se scrie de ani de zile. Ca idee, am niste articole care in acest an au avut fix un cititor si altele care au dus greul traficului.

Daca ar fi sa fac un top 5 cele mai bune articole, pe primul loc s-ar afla articolul despre cum cureti rugina. Zic ca este un articol bun, care aduce ceva pozitiv in conditiile in care ai nevoie de o solutie pentru rugina. Si de interes…a sarit de 1000 de vizualizari.

Urmatorul articol a sarit de 500 vizualizari. Interesul este destul de ridicat pentru aparatele de vaslit. Subiectul e sezonier, pentru vremea rece..cand vremea e ok, oamenii ies afara la miscare.

Pe locul trei se afla articolul despre cea mai buna motocoasa. Interesul cred ca este starnit de prezenta in topul celor mai bune motocoase a sculei de la Ural, Motocoasa de umar Ural Profesionala + Accesoriu Fierastrau, 5CP, Garantie 3 Ani,cel mai link-uit link de pe blog.

Pe locul patru si cinci in cele mai vizualizate articole, sub 500 de vizualizari, articolul despre trotinete si un articol despre carti ieftine, ceva campanie, la care am facut ceva promovare pe facebook…adica, traficul pe acest articol nu este organic.

Concluzie dupa un an in care am publicat 80 de articole? Pai, daca as fi incercat sa scriu mai mult, poate altfel ar si aratat statisticile. Probabil ca acest articol nu va avea mare relevanta pentru mediul on line, este un alt articol de umplutura, dar, poate cineva se va intreba daca a meritat sa platesc host, domeniu si timpul investit in scrierea acestor articole. Raspunsul meu este DA, a meritat. Cel putin pe parte financiara, sa zicem ca blogul si-a scos banii initiali si banii pentru inca un an de prelungire. In conditiile acesta, n-a mai ramas de cico.  Probabil, daca ma apuc de scris mai serios va creste si traficul si odata cu aceasta crestere va creste si numarul clicurilor pe link-uri si reclame.

Planuri pentru noul an? Sa scriu mai mult si sa ma focusez mai mult timp pe un subiect.

Revin in august 2019 cu un alt articol despre evolutia blogului. Pana atunci, caut subiecte…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: