8 Alternative pentru sculele electrice Parkside de la Lidl

masina gaurit parksideCând vine vorba despre scule electrice, mai ales în cazul mașinilor de găurit cu acumulator, piata este plina. Incepand cu produse no name cu preturi derizorii si pana la produse de top ce ajung la preturi jignitor de mari. In functie de necesitati si buget, fiecare e liber sa-si aleaga.

→Vezi promotia zilei aici!!!-Bormașina cu Raider RD-CDL25, 18 V, 1,5 Ah, Led, 26 Nm – 207 lei

Vrei ceva pentru acasa, sa-ti faci tu cand si cand de lucru, alegi ceva la un pret decent, un maxim 300 de lei. In schimb daca vrei ceva ce trebuie sa-si indeplineasca menirea 8 ore pe zi, atunci se merita investitia in brand…Bosch, Makita, DeWalt, dar aceste scule sunt pentru alta liga. Acasa ai nevoie cel mult un varf de gama din categoria „hobby” sau ceva semiprofesional.

Bine, rămâne și bugetul disponibil pentru achiziție și atunci, poți investi într-o mașină de găurit pentru mai mulți ani.

Vad pe diverse forumuri pareri despre sculele electrice de la Lidl, Parkside. Parerile, sunt impartite, doar e vorba despre „scule” si aici, intotdeauna apar discutii, fiecare avand o parere personala si o recomandare catre ce-i place/foloseste.

La o cautare pe net despre marca Parkside, marca ce se regaseste in oferta Lidl, am gasit doua informati:

 • E o marca a unui concern german, Kompernass, dar provenienta reala a produselor e  Asia, China mai exact.
 • Pentru Lidl Anglia, o parte dintre sculele de mana marca Parkside, sunt fabricate sub licenta Einhell.

Cum oferta de scule electrice la Lidl este sporadica si de multe ori stocurile sunt mici si se epuizeaza rapid, mai sunt si alte variante de masini de gaurit cu acumulator, ce pot fi o alternativa viabila, la gama Parkside.

La capitolul bormasina de mana cu acumulator urmatoarea oferta Lidl, vine cu un pret de 249 lei, iar atractivitatea acestei bormasini, este data de acumulatorulul LiIon. Nu se prea gasesc la acest pret bormasini cu Li-Ion. Drept urmare, am cautat si identificat, cel putin 8 masini de gaurit cu acumulator  Li-Ion si performante asemanatoare, bormasinii Parkside. Am restrans cautarea la o suma maxima de 300 lei. Mai jos, aveti link-urile cu cele 8 masini de gaurit identificate, majoritatea fiind in diferite promotii. Pe cat posibil, voi incerca sa fac cate un articol dedicat fiecarui model.

 1. Steinhaus PRO-CD144-pret-269 lei
 2. Raptor RR LCD-10-pret-259 lei
 3. Bormasina cu acumulator JOKA 18V Li-Ion-pret la promotie, 286 lei
 4. BOSCH EasyDrill-pret-275 lei
 5. Mașină de găurit cu doi acumulatori DeToolz DZ-SE111 – 255 lei
 6. Mașină de găurit și insurubat Rebel, acumulator, 18 V-pret-231 lei
 7. Bosch GSR 1000-pret-298 lei
 8. Einhell 14,4 TH-CD-pret promotie-300 lei

Pentru cei ce cauta o masina de gaurit, dar nu au proiecte de amploare, o varianta foarte buna raportata la pret, este achizitionarea unei masini de gaurit cu acumulator NiCD. Vezi oferta aici: Masini gaurit acumulator NiCd.

In general, la acest tip de produse, marele inconveniet este reprezentat de acumulator. Mare parte din produsele mai ieftine vin cu acumulatori NiCd, iar noi, obisnuiti cu performanta, cautam scule de mana cu acumulator Li-Ion, dar si aici, la un buget de maxim 300 lei, oferta este destul de redusa, iar numele mari, sunt destul de putine la acest buget. Cumva, pentru a compensa limitarile oferite de acumulatorii NiCd, sculele ce functioneaza cu astfel de acumulatori vin la pachet cu doi acumulatori. Uneori, este suficient.

Update: Intamplator sau nu, in urma articolelor scrise despre masini de gaurit, pe acest blog exista ceva interes. In consecinta, am scris un articol complet despre cum sa-ti alegi o masina de gaurit buna: https://grotaproject.com/cea-mai-buna-bormasina-2017/

9 thoughts on “8 Alternative pentru sculele electrice Parkside de la Lidl”

 1. Pingback: Cea mai vanduta surubelnita cu acumulator de la eMag – Grota Project

 2. Pingback: Cumva, tot despre masini de gaurit cu acumulator – Grota Project

 3. Pingback: Goana dupa cadou – Grota Project

 4. Filetanta de dimensiune medie cu acumulator parkside vs bosch
  1. ambele acumulatori litiu ion de aceiasi miliamperi
  2. ai zice ca Bosch e bos din pacate e bou_in timp ce Bosch-ul moare in timp record parksidu asa hobby cu este, i-o da peste nas la Bosch de nu-i adevarat.

 5. intentia acestui articol este foarte buna …dar nu este deloc documentat..cele 8 variante se incadreaza doar din punct de vedere al pretului. din punct de vedere tehnic nu au niciun punct comun. Cei 20V nu se gasesc pe niciuna din alternative. cum este o surubelnita electrica de la Bosch de 3.6 V o posibila alternativa pentru o masina de insurubat de 20V cu doua trepte de putere + 25 de viteze de insurubare?!? de la Bosch o „unealta” care se apropie de aceste caracteristici „sare” de 500 de lei ( care probabil este mai buna decat parkside-ul.. 🙂 )….La banii astia nu gasesti nicaieri varianta mai buna ! pe testate 🙂 !

 6. De acord. Folosesc o surubelnita cu acumulator Parkside de vreo 2 ani si nu schiteaza niciun gest. Ete foarte buna. O folosesc in regim de service deci zilnic. Acum nu zic ca o folosesc 8 ore pe zi dar vreo 2 ore cumulat cu siguranta. Recomand Parkside chiar daca este din China.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: