bani pe net, bani din hobby

1000 euro din blog

In urma unor discutii referitoare la  bani, am tras o concluzie, destul de personala si ma gandesc sa o pun in practica.Ideea era legata de economie. Sa incerci sa reduci cheltuielile si sa faci economie.Sa incerci prin renuntare, sa aduni ceva maruntis?Nu-mi place cum suna. Nu zice nimeni sa nu fii ponderat,dar ma gandesc ca este destul de paguboasa aceasta manevra, presupune renuntarea la anumite lucruri si scaderea calitatii altora. Parerea mea este ca decat sa vezi de unde poti reduce cheltuielile, mai bine te orientezi catre ceva ce ti-ar aduce niste venituri mai mari.

Acum, revenind la banii castigati din blog,stiti faza aia cu aruncatul pietrei iar si iar pana la atingerea scopului? Exact asta vreau sa fac si eu. Pana la sfarsitul anului, vreau sa castig din bloggerit o mie de euro.Pentru unii suma asta pare aberanta, sunt oameni ce reusesc lucrul acesta in mai putin de o luna, dar acesti oameni fac lucrul acesta de multa vreme, au un nume, au o comunitate, au o pzitie in ochii motoarelor de cautare.

Am facut un calcul si asa, la rece, ar fi nevoie de un venit de 13 lei pe zi.13 lei nu pare o suma, e mai putin de un pachet de tigari . Mi-asi putea atinge telul renuntand la fumat, dar cum am zis mai sus, de ce sa renunt, nu mai bine ma focusez pe ceva care sa-mi aduca acesti bani?

Inainte de-a demara acest proiect, hai sa fac un scurt inventar al metodelor ce-mi vor servi la atingerea sumei propuse.

Banii din afiliere, mai ales pentru un blog fara mare trafic probabil vor fi putini. In conditiile in care blogul se vrea a fi unul generalist, iar parerile ca blogul generalist nu converteste, sunt unanim acceptate, pentru a remedia aceasta problema, trebuie sa ma orientez catre ceva unde promovarea este putin mai scazuta din partea celorlalti publisheri.probabil ca emagul va fi si aici destul de prezent, chiar daca comisioanele oferite de ei sunt mici, romanii sufera de sindromul pavlovian, iar emag-ul ramane in topul preferintelor romanilor cand vine vorba de cumparaturi online.

Banii din Adsense. Multi sunt de parere ca nu se merita sa pui adsense pe blog, mai ales pe un blog cu trafic mic. Probabil ca auu si ei dreptatea lor, dar parerea mea este ca, mai bine castigi 10-20 de centi per clik decat sa nu-i castigi.Si mai este inca un lucru de care trebuie tinut cont…comunitatea. In conditiile in care comunitatea ce se invarte in jurul unui blog mic incepe sa creasca odata cu el, oamenii ce te citesc, vor fi obijnuiti cu reclamele si nu vor stramba din nas, atunci cand, mare fiind, le trantesti reclame.

Articole platite. In conditiile in care am zis ca banii din afiliere si din adsense vor fi putini, singura varianta care sa ma apropie de suma propusa, ar fi vanzarea de articole. La o prima vedere, varianta aceasta pare facila, dar la capitolul acesta am cel mai mult de lucru. Nu vreau sa ajung sa public articole scrise de altii pentru 10-20 de lei. Vreau sa ma implic personal in scrierea acestor articole si sa pot cere un pret decent.

Astept pareri si sfaturi.

bani pe net, bani din hobby

 

 

1 thought on “1000 euro din blog”

  1. Pingback: Conversie si promovare - Grota

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: